Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mali’de 50 asker öldürüldü

Mali’nin kuzeyindeki Kidal’da operasyon başlatan Mali ordusundan 50 asker, isyancı Tuareglerle girdiği çatışmalarda öldürüldü. Çatışmalarda 48 asker de yaralandı.



Açıklamayı Mali Savunma Bakanı Soumeylou Boubeye Maiga yaptı. Maiga, "Biz ne yazık ki 50 kayıp verdik. 48 kiÅŸi de yaralandı. Onlardan da çok kayıp var ama ne kadar bilmiyoruz” dedi.

Tuareg isyancılarının kurduÄŸu Azawad Ulusal KurtuluÅŸ Hareketi’nin (MNLA) üssü konumundaki Kidal'a yönelik operasyon geçen hafta baÅŸlatılmıştı.

Ä°lk çatışmalarda sekizi asker 36 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Azavad ordusu, kaçırdığı 30 rehineyi daha sonra serbest bırakmıştı.

Mali'deki olaylar, muhalif grupların kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao ÅŸehirlerinin kontrolünü ele geçirmesi ve ardından Bamako'daki geçici hükümetin Fransa'dan yardım talep etmesiyle baÅŸlamıştı.

MLNA, Ensaruddin, MaÄŸrib el-Kaidesi (AQMI), Batı Afrika Tevhid ve Cihad Hareketi (MOJWA) ve diÄŸer silahlı grupları hedef alan Fransız ordusunun, Mali'ye askeri müdahalesi sonucu kuzeydeki kentlerin kontrolü Fransız güçlerin eline geçmiÅŸti. 

MNLA, Ensaruddin, AQMI, MOJWA ve diÄŸer silahlı gruplar Fransız ve Mali ordusuna yönelik saldırılar düzenliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.